Polityka prywatności i ochrona danych osobowych

https://pneumatykanet.pl/ 

Dbamy o Twojej prywatności i Twoje dane osobowe. Poniżej przedstawiamy szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych. W razie pytań jesteśmy do dyspozycji.

1.      Administrowanie danymi osobowymi

PNEUMATYKA AUTOMATYKA Marcin Romański Jacek Romański spółka komandytowa , ul. Towarowa 20C, 10-417 Olsztyn jest Administratorem danych osobowych (dalej: Administrator).

2.      Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych.

Przetwarzanie danych osobowych wynika z umowy sprzedaży na odległość, umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną (określone w Regulaminie). Dane przetwarzamy na podstawie zgody oraz z prawnie uzasadnionego interesu Administratora i realizowanego przez PNEUMATYKA AUTOMATYKA w związku z prowadzoną działalnością.

 

3.      Cel przetwarzania

Dane osobowe przetwarzane będą w celach:

-       realizacji zamówienia

-       rozpatrzenia i realizacji prawa do gwarancji

-       kontaktu i przesyłania informacji handlowych

-       wysyłki Newsletter

 

4.   Dane jakie przetwarzamy

Przetwarzamy wyłącznie dane, które są nam niezbędne do celów, o których mowa wyżej, tzn.:

imię i nazwisko, adres dostawy,

adres email, nr telefonu

dane firmy, NIP

dane pracowników Klienta, którzy zawierają Umowę w jego imieniu

 

 5.    Dostawcy i odbiorcy danych osobowych

Nasze spółki: PNEUMATYKA AUTOMATYKA i PNEUMATYKA PLUS są powiązane osobowo. Spółki nie są powiązane kapitałowo ani nie stanowią grupy kapitałowej.

Dane udostępniamy również wykonawcom i podwykonawcom, którzy spełniają wszystkie środki techniczne i organizacyjne.

 Możesz w każdej chwili zapytać komu udostępniamy lub powierzamy dane. Masz prawo do złożenia sprzeciwu przeciwko udostępnianiu danych osobowych.

6. Uprawnienia

Przysługują Ci następujące prawa:

  • prawo dostępu do danych
  • prawo do bycia zapomnianym (usunięcie danych z systemów)
  • prawo do przeniesienia danych do innego podmiotu
  • prawo do ograniczenia przetwarzania
  • prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych
  • prawo do uzupełniania i żądania korekty danych
  • prawo do złożenia skargi do UODO
  • Dane marketingowe przechowywane są do lat 5.

 

7.      Czas przechowywania danych

  • Dane osobowe pozyskane w związku z przyjęciem zamówienia i realizacją umowy przechowywane są przez 5 lat do końca okresu przedawnienia potencjalnych roszczeń z umowy.
  • Dane marketingowe przechowywane są do lat 5.

 

8.  Skontaktuj się z nami

Jeśli masz jakiekolwiek pytania, chcesz wyrazić swoją opinię lub dochodzić swoich praw, prosimy o kontakt na adres email: kontakt@pneumatykanet.pl.

 

Zarządzaj plikami cookie

Szanujemy Twoją prywatność. Możesz zmienić ustawienia cookies lub zaakceptować je wszystkie. W dowolnym momencie możesz dokonać zmiany swoich ustawień.

Niezbędne pliki cookies służą do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej i umożliwiają Ci komfortowe korzystanie z oferowanych przez nas usług.

Pliki cookies odpowiadają na podejmowane przez Ciebie działania w celu m.in. dostosowania Twoich ustawień preferencji prywatności, logowania czy wypełniania formularzy. Dzięki plikom cookies strona, z której korzystasz, może działać bez zakłóceń.

Więcej

Tego typu pliki cookies umożliwiają stronie internetowej zapamiętanie wprowadzonych przez Ciebie ustawień oraz personalizację określonych funkcjonalności czy prezentowanych treści.

Dzięki tym plikom cookies możemy zapewnić Ci większy komfort korzystania z funkcjonalności naszej strony poprzez dopasowanie jej do Twoich indywidualnych preferencji. Wyrażenie zgody na funkcjonalne i personalizacyjne pliki cookies gwarantuje dostępność większej ilości funkcji na stronie.

Więcej

Analityczne pliki cookies pomagają nam rozwijać się i dostosowywać do Twoich potrzeb.

Cookies analityczne pozwalają na uzyskanie informacji w zakresie wykorzystywania witryny internetowej, miejsca oraz częstotliwości, z jaką odwiedzane są nasze serwisy www. Dane pozwalają nam na ocenę naszych serwisów internetowych pod względem ich popularności wśród użytkowników. Zgromadzone informacje są przetwarzane w formie zanonimizowanej. Wyrażenie zgody na analityczne pliki cookies gwarantuje dostępność wszystkich funkcjonalności.

Więcej

Dzięki reklamowym plikom cookies prezentujemy Ci najciekawsze informacje i aktualności na stronach naszych partnerów.

Promocyjne pliki cookies służą do prezentowania Ci naszych komunikatów na podstawie analizy Twoich upodobań oraz Twoich zwyczajów dotyczących przeglądanej witryny internetowej. Treści promocyjne mogą pojawić się na stronach podmiotów trzecich lub firm będących naszymi partnerami oraz innych dostawców usług. Firmy te działają w charakterze pośredników prezentujących nasze treści w postaci wiadomości, ofert, komunikatów mediów społecznościowych.

Więcej